Standarde

Cristian Banu on 11 July, 2007

Până pe 27 august voi actualiza mai rar blogul.

Continue reading about Vin imediat!

Multe programe de securitate eşuează din cauza unei lipse de comunicare eficientă şi totală. O mare parte din RS, sau personalul acestora, provin din medii tehnice şi consideră că soluţiile tehnice sunt suficiente oricărei probleme. Este necesar ca fiecare program de securitate să aibă două componente comunicative şi ca fiecare program să beneficieze de suficiente […]

Continue reading about Informarea personalului despre măsurile de securitate impuse

Cristian Banu on 18 June, 2007

Legea Sarbanes-Oxley, adoptată în 2002, este o reacţie la marile scandaluri financiare care au zguduit companii de renume din SUA şi au dus la pierderea încrederii publicului în practicile expertizelor contabile şi în cifrele raportate de companii. Prin urmare, Legea Sarbanes-Oxley stabileşte standarde mai riguroase privind contabilitatea, auditul şi responsabilităţile consiliilor de administraţie.

Continue reading about Legea Sarbanes-Oxley

Cristian Banu on 12 June, 2007

Ca o continuare oarecum firească a articolului de ieri, prezint aici câteva principii de bază pentru implementarea unei securităţi IT eficiente.

Continue reading about Principiile unei securităţi IT eficiente

Cristian Banu on 31 May, 2007

Pe plan internaţional cea mai cunoscută metodologie de a organiza o direcţie IT pentru a fi eficientă, orientată către business, care să aducă valoare şi să câştige încrederea managementului, a zonei de business, este metodologia ITIL (IT Infrastructure Library) cu cele doua componente esenţiale, Service Support şi Service Delivery.

Continue reading about ITIL (IT Infrastructure Library)

Cristian Banu on 29 May, 2007

Alături de Common Criteria şi BS 7799 (ISO 27001), standardul COBIT (Control Objectives for Information and Related Technology), elaborat de ISACA (Information Systems Audit and Control Association – Asociaţia Internaţională a Auditorilor de Sisteme Informatice), este cel de-al treilea standard internaţional, prin care se poate realiza dezvoltarea şi creşterea securităţii sistemelor informatice.

Continue reading about COBIT

Cristian Banu on 28 May, 2007

În 1991, cu sprijinul UE, şi a guvernelor USA şi al Canadei a fost elaborat planul documentului Common Criteria (CC – Criterii Comune), având ca scop armonizarea diferenţelor tehnice şi de conţinut ale recomandărilor anterioare.

Continue reading about ISO/CEI 15408