De sărbători am avut nişte musafiri. Nepoftiţi. Mă rog, paguba n-a fost mare, dar m-a făcut să mă gândesc la informaţiile de pe laptop a căror valoare nici măcar nu o pot evalua. Sigur că îl am asigurat (şi fizic şi informaţional), am şi un backup pe un hdd extern – probabil că vizitatorii n-au înţeles ce e chestia aia – mi-am dat seama că rămâne totuşi o vulnerabilitate, aşa că am decis să caut şi un serviciu de backup online. În urma posturilor de pe WebHostingTalk am ales BQBackup. Plata prin PayPal, activare în 24 ore, viteză rezonabilă, preţ ok, merge cu orice client ftp, ştie şi chestii ceva mai deştepte cum ar fi rsync, dar eu n-am nevoie că am siteurile pe Windows. So far, so good. Ştiu că Zoso căuta la un momenta dat aşa ceva, dar n-am mai urmărit dacă a găsit ceva sau nu.

M-ar interesa ce experienţe mai aveţi cu servicii de acest gen (cei care folosiţi).

9 Comments to “Recomandare backup online”

 1. Mihai Cazac says:

  Mie mi se pare scump, 100 Gb la 20$/luna, in comparatie cu, sa zicem, cu lunarpages.com (http://www.lunarpages.com/solutions.php) la care ai 1.500Gb la vreo 5$ /luna. (Desigur preturile astea sunt si ele cu cantec, e mai mult pe luna , dar e 5 daca platesti anticipat pe 2 ani (!) dar ma rog, poate asa e si la BQBackup …)
  Ar ramane rsync, dar eu folosesc de ani de zile cu succes sitecopy, si cel putin am uitat de ftp.

 2. gupi says:

  Am folosit serviciile de File & Static Hosting (DynaVol) de la LayeredTech. Nitel mai scump, dar are si redundanta gazduirii pe grid.

 3. Stefannel says:

  100 Gb la 20$/luna ? dar scump nu gluma. Mihai, lunar intr-adevar pare bun. Asa ceva e necesar oricarui site care se respecta.

 4. Adauga says:

  informaţiile de pe laptop mai asle legat la Marele Net 😉 ar trebui stocate cat de des.

  Despre preturi de stocare se poate tot vorbi.

 5. Francisc says:

  de mozy de zici?? ai 2 gb free de backup

 6. 1. 2GB e puţin.
  2. Nu-mi inspiră încredere lucrurile gratuite. De obicei, ele costă cel mai mult.

 7. @Francisc, again. Scuze, acum am văzut că pentru 5 usd ai nelimitat. Devine interesantă opţiunea.

 8. Mihai Cazac says:

  Atentie la “mozy”, am citit un review care-l lauda, dar care are in acelasi timp niste “user comments” nu prea favorabile : http://www.coderjournal.com/20.....up-review/ (cam de la al 10-lea comentariu incepand)

 9. Andrei says:

  skydrive.live.com, 25gb free.